Penktoji jubiliejinė Adventur paroda kvies ragauti. Ragauti Lietuvos. Iš naujo atrasti seniausią ir gardžiausią desertą – agurkus su medumi.
Pastaruoju metu labai suaktyvėjo domėjimasis lietuviškąja virtuve. Tam, matyt, įtakos turėjo ne viena knyga, kurios dėmesio centru tapo klausimas, o kas gi yra lietuviška – cepelinai, šaltibarščiai, kugelis, šakotis? Nei vienas iš išvardintų patiekalų nėra lietuviškas. Šioje srityje itin daug nuveikė prof. dr. Rimvydas Laužikas, plačiajai visuomenei pristatęs dvi savo knygas „Istorinė Lietuvos virtuvė” ir „Oginskių dvaro virtuvėje”, nuolat įdomius faktus pateikiantis savo tinklaraštyje „Lietuvos kulinarinis paveldas”.
Parodos metu bus pristatomi iš užmaršties ištraukti ir naujam gyvenimui prikelti skoniai iš visų Lietuvos regionų. Vieni didžiuosis kafija su vofeliais, kiti grikinėm bandom ar cibulynėm.
Kol lietuviai bandys išgryninti savo virtuvės identitetą, latviai visam pasauliui trimituos apie išskirtinį statusą – Europos gastronomijos regionas, kuriuo Ryga – Gauja 2017 m. dalinsis su Rytų Lombardiją ir Aarhus (Centrine Danija). Jau paskelbti ir 2018 bei 2019 metų Europos gastronomijos regionai, tad iki kitų nominantų paskelbimo belieka atlikti namų darbus ir bandyti savo išskirtiniais patiekalais nustebinti Europą.
Tad visi į Adventurą ragauti Lietuvos!